TripAdvisor bo prenehal s prodajo teh vstopnic

Foto: Profimedia TripAdvisor Foto: Profimedia TripAdvisor
TripAdvisor bo ustavil prodajo vstopnic za SeaWorld in institucije, ki gojijo kite v ujetništvu za zabavo ljudi.
Oglej si celoten članek

Iz podjetja pojasnjujejo, da gre za posodobitev obstoječih pravil potovalnega podjetja in vključuje njegovo spletno mesto za rezervacijo Viator.

V izjavi za javnost so iz TripAdvisorja sporočili, da ne bodo več prodajali vstopnic za nobeno atrakcijo, ki bi še naprej podpirala ujetništvo kitov za zabavo ljudi.

Za korak so se odločili po obsežnem posvetovanju s strokovnjaki, ki obsega številne znanstvenike, od morskih biologov, zoologov do naravovarstvenikov in je podaljšek politike dobrega počutja živali, ki so jo uvedli leta 2016.

TripAdvisor bo v prihodnjih mesecih odmaknil ponudbo za vsa podjetja, ki kršijo novo politiko, nova odločba pa bo v celoti uveljavljena do konca tega leta.

Pri TripAdvisorju sicer pojasnjujejo, da se večine kitov v ujetništvu ne da enostavno izpustiti, saj se v naravi ne bi znašli. Zato njihova nova politika vključuje več odločb in izjeme za podjetja, ki so namenjena varovanju narave in reševanju kitov. To pomeni, da se politika ne uporablja za objekte, ki kitom v ujetništvu zagotavljajo stalno morsko bivalno okolje in jim pomagajo.

Tiskovni predstavnik podjetja SeaWorld je za Sun Online Travel povedal: "Razočarani in zmedeni smo nad novo odločitvijo TripAdvisorja, saj tako ignorira naravovarstveno misijo in izobraževalno vrednost strokovno akreditiranih živalskih vrtov in akvarijev, ki skrbijo za uspevanje in ohranjanje populacije živali."

Foto: Profimedia Orka

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.