Popotnik
439 ogledov

TripAdvisor bo prenehal s prodajo teh vstopnic

TripAdvisor
1/2
Profimedia
TripAdvisor bo ustavil prodajo vstopnic za SeaWorld in institucije, ki gojijo kite v ujetništvu za zabavo ljudi.

Iz podjetja pojasnjujejo, da gre za posodobitev obstoječih pravil potovalnega podjetja in vključuje njegovo spletno mesto za rezervacijo Viator.

V izjavi za javnost so iz TripAdvisorja sporočili, da ne bodo več prodajali vstopnic za nobeno atrakcijo, ki bi še naprej podpirala ujetništvo kitov za zabavo ljudi.

Za korak so se odločili po obsežnem posvetovanju s strokovnjaki, ki obsega številne znanstvenike, od morskih biologov, zoologov do naravovarstvenikov in je podaljšek politike dobrega počutja živali, ki so jo uvedli leta 2016.

TripAdvisor bo v prihodnjih mesecih odmaknil ponudbo za vsa podjetja, ki kršijo novo politiko, nova odločba pa bo v celoti uveljavljena do konca tega leta.

Pri TripAdvisorju sicer pojasnjujejo, da se večine kitov v ujetništvu ne da enostavno izpustiti, saj se v naravi ne bi znašli. Zato njihova nova politika vključuje več odločb in izjeme za podjetja, ki so namenjena varovanju narave in reševanju kitov. To pomeni, da se politika ne uporablja za objekte, ki kitom v ujetništvu zagotavljajo stalno morsko bivalno okolje in jim pomagajo.

Tiskovni predstavnik podjetja SeaWorld je za Sun Online Travel povedal: "Razočarani in zmedeni smo nad novo odločitvijo TripAdvisorja, saj tako ignorira naravovarstveno misijo in izobraževalno vrednost strokovno akreditiranih živalskih vrtov in akvarijev, ki skrbijo za uspevanje in ohranjanje populacije živali."

Orka | Avtor: Profimedias Profimedias

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.