Tu bodo igrali Siddharta, Nina Pušlar, Parni valjak ...

Foto: MONG Nova Gorica Foto: MONG Nova Gorica
Vabljeni na Novoletna doživetja v Novi Gorici - na velike decembrske koncerte, velika imena slovenske in tuje glasbene scene za vse generacije ter glasbene okuse.
Oglej si celoten članek

Novoletna doživetja v Novi Gorici pod šotorom pred občino so veliko več kot decembrsko rajanje, udeležite se lahko velikih koncertov, stand up predstave, predstave za otroke in edinstven vstop v leto 2020. Poleg tega je na Bevkovem trgu pod praznično osvetljavo in ob decembrski glasbi pravo drsališče, ki ga obožujejo predvsem otroci. 

V leto 2020 boste v goriškem regijskem središču vstopili z brezplačnim koncertom v šotoru z Nino Pušlar in Big Benom z Giannijem Rijavcem. Prvega dne v letu pa se lahko udeležite gala koncerta z New Swing Quartetom in novogoriškim Komornim orkestrom NOVA.

Za oblikovanje decembrskega dogajanja v Novi Gorici so se na povabilo odzvala številna društva, ustanove in lokali v središču mesta, ki pripravljajo dodatne brezplačne koncerte na Bevkovem trgu.

Ves decembrski program je trajnostno naravnan: v Novi Gorici ne bo ognjemeta, občina pa se tudi letos pridružuje akciji "Petarde? Ne, hvala."

xxx

Na travniku pred novogoriško občinsko stavbo je postavljen ogrevan premium šotor, v katerem se bodo odvijali koncerti in prireditve za otroke. 

Tržnica bo potekala 23. in 27. decembra med 9.00 in 15.00. V prostorih nekdanjega Daimonda se bo med 17. in 22. decembrom odvijal knjižni sejem z naslovom Knjige pod jelkami, ki ga v sodelovanju z mestno občino organizira Društvo humanistov Goriške. Ob sprehodu med stojnicami knjižnih založnikov bo mogoče prisluhniti pogovoru s pisatelji, večere pa bodo obarvali raznovrstni koncerti. V avli Kulturnega doma Nova Gorica bo v petek, 20. decembra, med 11. in 19. uro potekal božični sejem unikatnih izdelkov priznanih lokalnih ustvarjalcev.

Otroci se bodo v četrtek, 26. decembra, razveselili otroške predstave Čudežna novoletna omara, ki bo na sporedu ob 14. uri v ogrevanem šotoru pred občinsko stavbo. V ponedeljek, 30. decembra, pa jih bo ob 16.30 prav tako v ogrevanem šotoru obiskal Dedek Mraz. Ob tej priložnosti si bodo lahko ogledali tudi predstavo z naslovom Tovarna igrač.

V glasbeni agenciji GIG, ki je prevzela organizacijo koncertov, v drugi polovici decembra napovedujejo koncerte Parnega valjaka, Siddharte, Nede Ukraden, Prifarskih muzikantov, Poskočnih muzikantov (brezplačen koncert) in stand up večer Vida Valiča z naslovom Seks po slovensko. Na prvi dan novega leta pa ob 20. uri pripravljajo novoletni gala koncert New Swing Quarteta in Komornega orkestra Nova. Vstopnice je mogoče kupiti preko Eventima in na Petrolovih prodajnih mestih. Mestna občina Nova Gorica vse vabi v ogrevan šotor na brezplačno silvestrovanje z Nino Pušlar in skupino Big Ben.

V letošnji novoletni program so se vključili tudi gostinci z novogoriškega Bevkovega trga, ki pripravljajo in vabijo na kar nekaj brezplačnih koncertov, oziroma dogodkov. Vsi bodo potekali na Bevkovem trgu. Ob četrtkih, 5., 12. in 19. decembra, bodo med 10.00 in 22. uro potekale delavnice, degustacije in tržnica izdelkov pod naslovom Prazniki po domače v organizaciji Zavoda Gost na Planoti v sodelovanju z MDSS Nova Gorica, Goriškim društvom za osteoporozo in ŠENT-om Nova Gorica.

V soboto, 14. decembra, ob 20. uri se bo v organizaciji Goriškega hrama začel DJ večer Popcorn Vinil '70, '80, 90' in '00 (DJ Cvere & DJ Enrico), v soboto, 21. decembra, pa ob 20. uri večer z naslovom Bandyta la Noche Peligrosa. V nedeljo, 22. decembra, bo ob 19. uri v organizaciji Fabrike koncert Absolute 5 cover banda, na božič pa ob 17. uri božični akustični koncert Matjaža Jelena. Koncertno novoletno dogajanje se zaključuje v petek, 3. januarja, ob 21. uri z novoletnim akustičnim koncertom Mare Rogelja & Matije Bolčina v organizaciji Gallus beer bara. Ob vsem naštetem se bo zvrstilo še veliko drugih novoletno in tudi poučno obarvanih dogodkov za mladino in odrasle.

Foto: Nika Zuljan Nova Gorica

Za celostno grafično podobo letošnjega novoletnega dogajanja je poskrbela oblikovalka Nika Zuljan, ki bo okrasila tudi osem živih smrek. Postavljene bodo v središču mesta. Okrasitev je usmerjena trajnostno, saj bodo drevesa po zaključku novoletnih prireditev posajena.

Program novoletnih prireditev je objavljen na spletni strani www.dogodki-novagorica.com, napoved dogodkov in aktualne novice pa na facebook profilu Dogodki Nova Gorica.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.