V Izoli si manejo roke, že zdaj je jasno, da bo padel nov rekord

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Podrli bodo rekord, postavljen v letu 2019.
Oglej si celoten članek

V Izoli so letos že v prvih devetih mesecih zabeležili več kot pol milijona nočitev, natančneje 504.490. Skupno so od januarja do septembra zabeležili 139.544 prihodov.

Za leto najboljšega obiska sicer velja leto 2019, ko so na destinaciji do konca leta našteli 521.505 nočitev, ki jih bodo letos zagotovo presegli, so prepričani v Turističnem združenju Izola. Primerjava prvih devetih mesecev letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 sicer kaže na kar 14-odstotno povečanje števila prihodov in 10-odstotno rast prenočitev.

Lansko leto so zaznamovali turistični boni, kar je pomenilo več domačih gostov, zdaj pa se je razmerje med domačimi in tujimi gosti uravnotežilo in je primerljivo s tistim iz leta pred zdravstveno krizo.

Tuji gostje so opravili 47 odstotkov prenočitev, največ je bilo nemških, avstrijskih in poljskih obiskovalcev. "Pri vseh treh državah je obisk v primerjavi z letom 2019 višji," poudarjajo v Turističnem združenju Izola.

Med šolskimi počitnicami obiskovalce vabijo v Izolano – hišo morja, ki ponuja spoznavanje preteklosti Izole na sodoben in interaktiven način. Ogledate si lahko ladijske modele, digitalno pripoved na 3D maketi, restavrirano barko in druge zanimivosti. Izolana bo v času šolskih počitnic odprta med 11. in 17. uro.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.