Popotnik
9052 ogledov

V Izoli si manejo roke, že zdaj je jasno, da bo padel nov rekord

Izola Saša Despot
Podrli bodo rekord, postavljen v letu 2019.

V Izoli so letos že v prvih devetih mesecih zabeležili več kot pol milijona nočitev, natančneje 504.490. Skupno so od januarja do septembra zabeležili 139.544 prihodov.

Za leto najboljšega obiska sicer velja leto 2019, ko so na destinaciji do konca leta našteli 521.505 nočitev, ki jih bodo letos zagotovo presegli, so prepričani v Turističnem združenju Izola. Primerjava prvih devetih mesecev letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 sicer kaže na kar 14-odstotno povečanje števila prihodov in 10-odstotno rast prenočitev.

Lansko leto so zaznamovali turistični boni, kar je pomenilo več domačih gostov, zdaj pa se je razmerje med domačimi in tujimi gosti uravnotežilo in je primerljivo s tistim iz leta pred zdravstveno krizo.

Tuji gostje so opravili 47 odstotkov prenočitev, največ je bilo nemških, avstrijskih in poljskih obiskovalcev. "Pri vseh treh državah je obisk v primerjavi z letom 2019 višji," poudarjajo v Turističnem združenju Izola.

Med šolskimi počitnicami obiskovalce vabijo v Izolano – hišo morja, ki ponuja spoznavanje preteklosti Izole na sodoben in interaktiven način. Ogledate si lahko ladijske modele, digitalno pripoved na 3D maketi, restavrirano barko in druge zanimivosti. Izolana bo v času šolskih počitnic odprta med 11. in 17. uro.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice