V ruševju se skriva dvajset jezerc

Foto: Profimedia Lokvanj
Slovenija je polna čarobnih kotičkov, ki jih je vredno obiskati. Med nimi so tudi barjanska okna.
Oglej si celoten članek

"V osrednjem delu pohorskega grebena na slemenu Planinka leži v povirju Radoljne, Mislinje in Velke šotno barje, kjer se v ruševju skriva dvajset jezerc oziroma barjanskih oken. Razvrščena so v dve skupini, ki ju ločuje pas smreke," Lovrenško jezerje opisujejo na Zavodu RS za varstvo narave. 

Ob vstopu v območje je postavljen razgledni stolp, kjer je v spodnjem delu urejena "učilnica"s pojasnjevalnimi tablami (info točka), v območje pa vodi urejena "brunčana" pot, za kar je že leta 1989 poskrbel Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Maribor.

Dostop do Lovrenških jezer je od Hotela Planja na Rogli s planinske poti Rogla – Ribniška koča, ali pa od planinske koče na Pesku po planinski poti Pesek – Ribniška koča; po isti planinski poti je možen dostop tudi iz smeri Ribniška koča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.