V te države prihodnje leto ne potujte!

Foto: Profimedia
Znana so priporočila, katerih držav se prihodnje leto izogibajte. Če boste dobro pogledali, boste sredi Evrope našli zeleno oazo.
Oglej si celoten članek

Družbi SOS International in Control Risks sta objavili redni letni zemljevid tveganj za popotnike, tokrat za leto 2020. 

Gre za interaktivni zemljevid, ki prikazuje, kje po svetu morate biti na prihodnjem potovanju še posebej previdni. Za leto 2020 zemljevid nakazuje, da se bodo popotniki leta 2020 lahko povsem varne počutili le v malo državah po svetu in tudi Evropa pri tem ni izjema. 

Foto: Travelriskmap.com Zemljevid tveganj

Lestvica tveganja je sestavljena iz petih različnih barv. Kot najbolj rizične so za 2020 označeni v celoti ali delno Libija, Pakistan, Mali, Irak ... Visoko tveganje izkazujejo obiski v državah pretežno osrednje Afrike, Srednje Amerike in dela Azije. 

Skoraj celotno ozemlje Evrope je označena z rumeno barvo, ki je 2. stopnja glede varnosti. Vmes pa je tudi nekaj zelenih oaz, kjer je nevarnost tveganja "zanemarljiva": Švica, Norveška, Finska, Danska, Islandija, Luksemburg, Lichenstein, Andora in ... Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:28 23. November 2019.

    Bravo mi ! Nas nihče ne ogroža. Največja grožna smo mi sami sebi.

  • 17:14 23. November 2019.

    če bi praufo kaj dosti vedel , bi mu lahko bilo znano , da na Antarktiko , kljub morebitnim miljonom …

  • 14:59 23. November 2019.

    najanj tvegano, če greš na grenlandijo, še bolj varno je pa če greš na arktiko, no na antarktiko pa itak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.