Popotnik
36291 ogledov

V te države prihodnje leto ne potujte!

kovček zemljevid letalo potovanje turizem dopust
Znana so priporočila, katerih držav se prihodnje leto izogibajte. Če boste dobro pogledali, boste sredi Evrope našli zeleno oazo.

Družbi SOS International in Control Risks sta objavili redni letni zemljevid tveganj za popotnike, tokrat za leto 2020. 

Gre za interaktivni zemljevid, ki prikazuje, kje po svetu morate biti na prihodnjem potovanju še posebej previdni. Za leto 2020 zemljevid nakazuje, da se bodo popotniki leta 2020 lahko povsem varne počutili le v malo državah po svetu in tudi Evropa pri tem ni izjema. 

Zemljevid tveganj | Avtor: Travelriskmap.com Travelriskmap.com

Lestvica tveganja je sestavljena iz petih različnih barv. Kot najbolj rizične so za 2020 označeni v celoti ali delno Libija, Pakistan, Mali, Irak ... Visoko tveganje izkazujejo obiski v državah pretežno osrednje Afrike, Srednje Amerike in dela Azije. 

Skoraj celotno ozemlje Evrope je označena z rumeno barvo, ki je 2. stopnja glede varnosti. Vmes pa je tudi nekaj zelenih oaz, kjer je nevarnost tveganja "zanemarljiva": Švica, Norveška, Finska, Danska, Islandija, Luksemburg, Lichenstein, Andora in ... Slovenija.

Komentarjev 7
  • Avatar Zala
    Zala 21:28 23.november 2019.

    Bravo mi ! Nas nihče ne ogroža. Največja grožna smo mi sami sebi.

  • marsal 17:14 23.november 2019.

    če bi praufo kaj dosti vedel , bi mu lahko bilo znano , da na Antarktiko , kljub morebitnim miljonom , ni vstopa !

  • Avatar praufo
    praufo 14:59 23.november 2019.

    najanj tvegano, če greš na grenlandijo, še bolj varno je pa če greš na arktiko, no na antarktiko pa itak noben ne hod, ampak sem ziher da je varna, ampak rabš pa debelo buno pa rokavice ... in si varen