Za razgled, vreden milijon evrov, le slabo uro iz Ljubljane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Enega od sončnih dni smo izkoristili za skok na razgledno točko nad prečudovito Savinjsko dolino.
Oglej si celoten članek

Okolica Celja se lahko pohvali s kar nekaj izletniškimi točkami. Ena od njih je tudi vrh Hom, od koder se razprostira čudovit razgled od Kamniško-Savinjskih Alp, preko vzhodnih Karavank in vse do Pohorja. Lepo pa se vidi tudi Savinjska dolina in del Celjske kotline, nad katero se dviga vzhodno Posavsko hribovje. Enega od sončnih dni smo tudi mi izkoristili za skok na razgledno točko nad prečudovito Savinjsko dolino.

maribor Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Pot do vrha, na katerem stoji cerkev sv. Magdalene iz 14. stoletja, ni zahtevna in je v vseh letnih časih primerna tudi za družine z manjšimi otroki. Zanjo ne boste potrebovali več kot eno uro zmerne hoje, njena dobra stran je, da lahko vmes opazujete gozdnate okoliške hribe. Na vrhu vas pričaka topel čaj v Dragovem domu, ki je ob vikendih in praznikih odprt med 8. in 20. uro, otroci pa lahko preostanek svoje energije izživijo na bližnjih igralih.

Na poti na Hom lahko zavijete tudi do katerega drugega vrha, ki pa je za malce vzdržljivejše male pohodnike, na primer pohod na Mrzlico. V okolici Homa lahko počnete tudi ostale zanimive reči. Za vse ljubitelje podzemnega sveta priporočamo obisk jame Pekel v Šempetru v Savinjski dolini, polne zanimivih kapnikov, ki s kančkom domišljije v naših očeh pričarajo vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam nad vhodom razkrije podoba hudiča.

Foto: St.P. Savinjska dolina

čarobno Ste že obiskali ta kraški čudež na Štajerskem?

Predvsem starejši obiskovalci pa boste med sezono (marec-oktober) prišli na račun v prvi pivski fontani v Evropi – v Žalcu. Tu se nahaja tudi Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije; zanimiva muzejska izkušnja, ki vas obogati z vedenjem o hmelju in hmeljarstvu ter o pivovarstvu.

Med prazničnim časom lahko otroci in tudi otroci po duši prav tako uživate na drsališču v Žalcu, ali pa se v odpravite v bližnje Pravljično Celje.

Foto: TIC Žalec arhiv Rudarski muzej Griže

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.