Popotnik
33580 ogledov

Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Čarobni Maribor Christian Fluher za Visit Maribor
Veselo vzdušje je v Mariboru za kratek čas 'zamrznilo'.

Praznično vzdušje je preplavilo tudi drugo največje slovensko mesto, kjer so lučke prižgali na prvi decembrski dan. Takrat pa so predstavili tudi glavno turistično atrakcijo letošnjega Čarobnega Maribora: panoramsko kolo. 

A ni minil dan, ko je glavna atrakcija nepričakovano obmirovala. Kot so za časnik Večer obrazložili upravljalci, je okvaro povzročila vlaga, ki je prišla do pomembnih delov naprave. Toliko huje je bilo, da se je okvara zgodila med vrtenjem kolesa, a je na srečo vseh udeleženih upravljalcem uspelo vsaj toliko zagnati napravo, da so obiskovalci v gondolah varno sestopili na tla. 

Leto dni staro vrtljivo kolo, ki ga je v Mariboru postavilo hrvaško podjetje Fest in je prej krasilo mesto Varadžin, trenutno velja za največjo zanimivost štajerske prestolnice. Pred okvaro je bila gneča tako velika, da so morali za vstop na vrtljivo atrakcijo obiskovalci čakati tudi po eno uro, je še poročal Večer.

Kot znamenitost oglašujejo na spletni strani Visit Maribor, si lahko obiskovalci med vožnjo na 23 metrih višine ogledajo praznično okrašeno mestno jedro, po vožnji pa uživajo na božični tržnici na Glavnem trgu.  Vstopnina za otroke znaša šest evrov, za odrasle sedem, za družine pa 24 evrov.

Obratovalni čas panoramskega kolesa

ponedeljek-petek: 14.00-22.00

sobote, nedelje, prazniki ter med počitnicami: 11.00-22.00

* Panoramsko kolo ne obratuje v dežju. Za dodatne informacije o aktualnem obratovalnem času se lahko obrnete na turistično informacijski center Maribor.

lučke Po krajih ... Popotnik Preverite, kdaj se bodo v vaši okolici prižgale lučke Avstrija, Swarovski Kristallwelten Dih jemajoči Popotnik Skriti biseri: Te atrakcije najdete nedaleč od Slovenije

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:07 07.december 2022.

    Čarobnega Maribora: panoramsko kolo. A ni minil dan, ko je glavna atrakcija nepričakovano obmirovala. Kot so za časnik Večer obrazložili upravljalci, je okvaro povzročila vlaga, ki je prišla do pomembnih delov naprave. Toliko huje je bilo, da se je okvara ...prikaži veča zgodila med vrtenjem kolesa, a je na srečo vseh udeleženih upravljalcem uspelo vsaj toliko zagnati napravo, da so obiskovalci v gondolah varno sestopili na tla. Upravljalec ni računal na vlago decembra meseca .

Sorodne novice