Za stanovanje pri zasebniku na Silvestrovo tudi okoli tisoč evrov

Foto: Profimedia
Ponudbe Booking in Airbnb v Ljubljani na Silvestrovo: za manj kot 190 evrov na noč stanovanja ni mogoče dobiti. V Londonu bi lahko prenočili za64 evra, v Parizu za 82 evra.
Oglej si celoten članek

Od 781 stanovanj in prenočišč, ki jih lastniki v Ljubljani in bližnji okolici za dve osebi ponujajo na platformi Booking.com, jih je bilo tik pred božičnimi prazniki, 23. 12., na razpolago le še 26. Zasedenih je tako 96 odstotkov kapacitet. 

Najcenejše stanovanje 192 evra

Za najcenejše stanovanje, ki ga je v tem času v Ljubljani še možno dobiti, veliko 55 kvadratnih metrov, od središča mesta pa oddaljeno okoli 2 kilometra, je za nočitev na Silvestrovo treba odšteti 192 evra. Za stanovanje, ki je od središča mesta oddaljeno manj kot 2 kilometra, bi dve osebi na Silvestrovo odšteli najmanj 243 evrov.

500 evrov za 30 kvadratov v središču Ljubljane

Tisti, ki hočejo na Silvestrovo prespati v središču slovenske prestolnice v nekoliko bolj luksuznem stanovanju, bodo morali za silvestrsko noč odšteti čez 300 evrov.
Do 300 evrov na nočitev je nato na Bookingu mogoče najti še osem bivališč, nekaj je takih, kjer je v nočitev vključen tudi zajtrk. Precej ponudb je med 300 in 500 evri, večinoma pa gre za manjša stanovanja, okoli 30 kvadratnih metrov, v neposrednem središču mesta. 

Ena noč tudi 971 evrov

a stanovanje z dvema spalnicama in dnevno sobo pri Tromostovju je treba odšteti 830 evrov. Vendar to ni najdražje stanovanje, ki ga za Silvestrovo ponujajo lastniki stanovanj v Ljubljani na Silvestrovo. Rekordno ceno ima stanovanje, ki se nahaja v središču mesta bliže Metelkovi ima eno spalnico in dnevno sobo, od središča mesta pa je oddaljeno 650 metrov. Če bi ga rezervirali na 23.12, bi zanj odšteli 971 evrov. 

V Parizu bistveno ceneje

Cene stanovanj na Silvestrovo, ki jih ponuja Booking v Parizu, so bistveno nižje. Oddanih je sicer že 82 odstotkov kapacitet, a je na razpolago še 799 stanovanj.
Dve osebi bi za bivanje v Parizu, od središča mesta oddaljenem 3,8 kilometra, odšteti 82 evrov, najvišje cene za stanovanje v Parizu na Silvestrovo je samo 257 evrov, znotraj tega spektra pa dve osebi na Silvestrovo lahko izbirata med 799 stanovanji, ko so od središča mesta oddaljena manj kot pet kilometrov. 

Foto: Pixabay Pariz

V Londonu največ 371 evrov

V Londonu je zasedenih 91 odstotkov kapacitet, ki jih je sicer mogoče najeti preko Bookinga, na razpolago pa je še 780 stanovanj in namestitev. Večina razpoložljivih stanovanj je od središča mesta oddaljena 10 kilometrov ali več, cene pa se začnejo pri 62 evrih. Glede na bližino mesta in dostopnost do podzemne železnice, se cene zvišujejo, najdražja nočitev pa bi par na Silvestrovo stala 371 evrov v stanovanju 1,6 kilometra od središča. 

Airbnb: cene se začnejo pri 359 evrov

Na platformi Airbnb lastniki v Ljubljani ponujajo več kot 300 prenočišč, za Silvestrovo jih je bilo 23. 12. v središči mesta prostih osem. Za najcenejše, ki se nahaja na Levstikovi, je treba odšteti 359 evrov, najdražje, tik ob Ljubljanici, pa je mogoče na Silvestrovo najeti za 787 evrov.  

Za cenejša stanovanja se je treba sprehoditi kar precej iz središča Ljubljane, ob Cesti na Brdo je tako stanovanje za 145 evrov. 

Preko platforme Airbnb stanovanje za dve osebi na Silvestrovo v Parizu stane med 191 in 251 evra, v Londonu pa med 300 in tisoč evri. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 23:33 30. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:53 30. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:16 30. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.