Zaplavajte v lesenem bazenu z 32 stopinjami Celzija

Foto: Žurnal24 Šmarješke toplice
Naj vas jesenske ohladitve ne prestrašijo.
Oglej si celoten članek

Znameniti bazen v Šmarjeških toplicah se lahko pohvali z vodo, ki ima kar 32 stopinj Celzija in svoje goste privablja skozi celo leto. Leseni bazen je najstarejši v sklopu šmarješkega kopališča.

Leseni bazen je zgrajen nad vrelcem zdravilne termalne vode, kjer so domačini plavali že v 18. stoletju. Takrat bazen ni bil ne betoniran ne oblečen v keramiko, zato se je v njem voda samodejno menjala na nekaj ur.

Zaradi močvirnatih tal je bazenska školjka danes nameščena na nove lesene pilote, »oblečena« pa je v oblogo iz zelo obstojnih in masivnih vrst lesa, ki so odpornejše proti zunanjim vplivom. Obnovljeni bazen obkroža terasa z ležalnimi površinami za približno 50 ljudi, ki je v večernih in nočnih urah diskretno osvetljena.

Po prenovi, ki jo j ebazen doživel leta 2010, je nov tudi sistem za pripravo vode (strojnica bazenske tehnike s pripadajočo tehnologijo in napravami za dezinfekcijo kopalne vode). V skladu z ekološkim in naravi prijaznim delovanjem pa so na streho bazenskega objekta namestili sončne kolektorje, ki bodo pomagali ohranjati temperaturo kopalne vode (32 stopinj Celzija).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    07:37 14. September 2018.

    Ker je danes vse IN, kar je izdelano iz lesa, se v Gorenju pred prihajajočo zimo intenzivno pripravljajo na prozvodnjo …

  • 13:09 12. September 2018.

    K.D. pojdi nazaj v šolo!!!! "s" 32 stopinj celzija!!! Pa dej spokajte VI vrli novinarji!!! Slovenstina ni tvoj doma, a!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.