Popotnik
4914 ogledov

Zaplavajte v lesenem bazenu z 32 stopinjami Celzija

Šmarješke toplice Žurnal24 main
Naj vas jesenske ohladitve ne prestrašijo.

Znameniti bazen v Šmarjeških toplicah se lahko pohvali z vodo, ki ima kar 32 stopinj Celzija in svoje goste privablja skozi celo leto. Leseni bazen je najstarejši v sklopu šmarješkega kopališča.

Leseni bazen je zgrajen nad vrelcem zdravilne termalne vode, kjer so domačini plavali že v 18. stoletju. Takrat bazen ni bil ne betoniran ne oblečen v keramiko, zato se je v njem voda samodejno menjala na nekaj ur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slapper av etter bryllupet til @tormodbekk og @alvalos

A post shared by Sigurd Siem (@sigurdsiem) on

Zaradi močvirnatih tal je bazenska školjka danes nameščena na nove lesene pilote, »oblečena« pa je v oblogo iz zelo obstojnih in masivnih vrst lesa, ki so odpornejše proti zunanjim vplivom. Obnovljeni bazen obkroža terasa z ležalnimi površinami za približno 50 ljudi, ki je v večernih in nočnih urah diskretno osvetljena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you stumble onto a thermal bath feed by the Suča River. This was the most refreshing swim I have ever experienced.

A post shared by Drewbabes (@william_lyver) on

Po prenovi, ki jo j ebazen doživel leta 2010, je nov tudi sistem za pripravo vode (strojnica bazenske tehnike s pripadajočo tehnologijo in napravami za dezinfekcijo kopalne vode). V skladu z ekološkim in naravi prijaznim delovanjem pa so na streho bazenskega objekta namestili sončne kolektorje, ki bodo pomagali ohranjati temperaturo kopalne vode (32 stopinj Celzija).

Komentarjev 2
  • ode 07:37 14.september 2018.

    Ker je danes vse IN, kar je izdelano iz lesa, se v Gorenju pred prihajajočo zimo intenzivno pripravljajo na prozvodnjo lesenega štedilnika na drva, ki bo prvi tak na svetu.

  • ECKING 13:09 12.september 2018.

    K.D. pojdi nazaj v šolo!!!! "s" 32 stopinj celzija!!! Pa dej spokajte VI vrli novinarji!!! Slovenstina ni tvoj doma, a!!!!