Popotnik
4000 ogledov

Idealna destinacija za kopanje v hladnih dneh

Klevevž Facebook
Slovenija, dežela neštetih možnosti za nepozaben izlet.

Avgust se počasi poslavlja in z njim tudi poletne temperature. Sredi tega tedna nas sicer čaka še nekaj dni visokih poletnih temperatur, ki pa ne bodo presegale 30 stopinj Celzija. In za vse tiste, ki se s težkim srcem poslavljajo od poletja, morja, plavanja in namakanja v slovenskih jezerih in rekah imamo idejo za izlet v teh dneh, ko so jutra že bolj mrzla.

 

A post shared by @linagorjup on

Klevevž oziroma Klevevška toplica v Šmarjeških toplicah je odlična ideja za bolj mrzle dni (še posebej pozimi je obisk povečan). O malem turističnem zakladu, ki se skriva na Dolenjskem, je v Slavi vojvodine kranjske pisal že veliki Janez Vajkard Valvasor.

Je hipotermalni izvir, kjer ima voda okoli 25 stopinj Celzija. Je izvir termalne vode, ki na dan privre pod večjo skalo in se zbira v manjšem bazenu ob soteski potoka Radulja pod vzpetino z razvalino gradu Klevevž. Bazen je sicer primeren za kopanje, a dostop do vode ni zavarovan, zato je dobro vedeti, da je uporaba naravnega bazena na lastno odgovornost.

 

ACL rehabilitation #wellspentday #sun #withmylove @aljazupan ❤

A post shared by Erik Stambulič (@erik_stambulic) on

 

Rehabilitation. The hypothermal spring known as Klevevž spa.

A post shared by Matevž Menih (@menihmatevz) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.