Popotnik
7552 ogledov

Ta slovenski glamping je prvi na svetu s 6 zvezdicami

Garden Village Bled
1/9
Garden Village Bled
Česa vse ne skriva naša mala čudovita Slovenija!

Garden Village Bled je prvi glamping na svetu, ki se lahko pohvali s kar šestimi zvezdicami. Pred mesecem dni so slovenski biser obiskali predstavniki blagovne znamke World of Glamping, ki ocenjuje glampinge po svetu. "Garden Village Bled je visoke ocene poleg izpolnjevanja večine kriterijev dosegel s svojo unikatnostjo, konceptom, povezanostjo s svojo zgodbo, arhitekturo in naravnanostjo k trajnostnemu razvoju," so povedali za Žurnal24 v prvem glampingu s šestimi zvezdicami in dodali: "Tako v Sloveniji kot po svetu je ponudba glampingov izjemno bogata, vendar pa do sedaj ni bilo jasnih kriterijev in standardov glede opredelitve ponudbe in njene kakovosti. Potencial, ki ga ima Garden Village Bled je bil opažen že v fazi ideje za kar je dobil naziv Snovalec 2014 in Sejalec 2015 in sicer za najbolj inovativen in kreativen produkt," je povedala Eva Kelih.

Garden Village Bled | Avtor: Garden Village Bled Garden Village Bled
Izpolnjuje skoraj vseh 150 kriterijev

Garden Village Bled si je pridobil šest zvezdic na podlagi 150 kriterijev, razdeljenih v šest področij (unikatnost, krajinska arhitektura, trajnostna politika, celostna ponudba, posamične nastanitve, zaposleni). Ocene pa so podali mednarodni strokovnjaki, so nam zaupali zaposleni v prestižnem glampingu.

"Drugačnega ga poleg unikatnih detajlov, kot so restavracija, skozi katero teče potoček in raste trava na mizah, leseni ključi, dvižne stopnice do poročne hiške, savne v obliki ptičjega gnezda, ribniki pod šotori, lastni rastlinjak in naravni biotop, delajo tudi pet različnih tipov nastanitev ter sadni in zelenjavni vrtovi, zasajeni po celotnem resortu, katerih plodove si gostje lahko prosto naberejo. Njegova zgodba in koncept temeljita na dejstvu, da se je na tej lokaciji nekdaj nahajala vrtnarija, ki je bila idealna podlaga za načrtovanje in njegovo izgradnjo. Garden Village Bled sledi temu konceptu, ga nenehno razvija in dopolnjuje, obenem pa skrbi za okolje in trajnostni razvoj," so še dodali za naš medij.

"Prvi dve leti ni bilo enostavno"

Garden Village Bled je s svojo restavracijo Vrtnarija odprt od aprila do novembra. Otvoritev je bila poleti 2014, trenutno teče že peta sezona. Zakonca Kelih sta na tem območju kupila zapuščeno vrtnarijo z mislijo na zelenjavno samooskrbno. "Ob predstavitvi investicije družini ter prijateljem se je porodila ideja o ponudbi drugačnega tipa klasičnih namestitev. Ideja je dala idejo in nastal je projekt, katerega smo realizirali v 16 mesecih. Prvi dve leti ni bilo enostavno, saj je šlo za popolno novost na tržišču. Danes pa že lahko govorimo o zgodbi o uspehu. Povprečna zasedenost resorta je skoraj 87% ob dejstvu, da dosegamo relativno visoke cene za najem posamezne bivalne enote," je za naš medij povedal vodja resorta Garden Village Bled in Restavracije Vrtnarija Bogdan Capuder in dodal, da gostje v povprečju pri njih ostanejo 2,2 dni.

Garden Village Bled nudi 5 različnih tipov namestitev, imajo 78 postelj in 18 dodatnih ležišč. Pravijo, da največ gostov prihaja iz Združenih držav Amerike (ti so ustvarili 16,2% nočitev), sledijo jim gostje iz Velike Britanije (12,7% nočitev) in iz Belgije (12,4 %). Italijanski gostje so na četrtem mestu (9,5 %), sledijo jim Slovenci (6,2 %), Nemci (5,6 %), Avstrijci (5,3 %) in Nizozemci (4,7 %).

Eva Kelih, Bogdan Capuder, Maja Pak, Eva Štravs Podlogar, Maja Dimnik | Avtor: Eva Kelih, Bogdan Capuder, Maja Pak, Eva Štravs Podlogar, Maja Dimnik Eva Kelih, Bogdan Capuder, Maja Pak, Eva Štravs Podlogar, Maja Dimnik

Kdo so njihove ciljne skupine?

"Gostje turističnega naselja Garden Village Bled so po večini družine z mlajšimi otroki ali najstniki ter mlajši pari. To so gostje, ki za preživljanje svojega dopusta iščejo možnost bivanja v naravi z udobjem lastnega doma. Po eni strani radi okušajo slasti skavtskega počitnikovanja, hkrati pa želijo uživati udobje petzvezdično doživetje. So okoljsko trajnostno osveščeni, cenijo čisto naravo, čisto vodo, lokalno pridelano hrano. V povprečju so to gostje z višjim življenjskim standardom. Če pa kakovost storitev ustreza pričakovanju ali je celo nad njimi, cena ne predstavlja več faktorja odločitve, gostje se na destinacijo vračajo in jo priporočajo drugim. Poleg namestitve in dobre hrane se navdušujejo nad športom, raziskovanjem okolice, so vsestransko aktivni in običajno zelo družabni. Glede na svoj standard so opremljeni z sodobnimi komunikacijskimi napravami in informacije iščejo predvsem na različnih platformah svetovnega spleta in socialnih omrežij, kjer tudi sami radi delijo izkušnje in fotografije," je povedal direktor za naš portal.

Vizija: Garden Village Bled je zelena, butična globalna destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja. Je vzor turističnim ponudnikom saj teži k samooskrbi z ekološko pridelano zelenjavo in uporabo obnovljivih virov energije. Skupaj s Turistično kmetijo Ročnjek razvija nov model ponudbe združevanja alternativnega turizma z doživetjem izkušenj sobivanja v naravi in v sožitju z naravo.

Dodatna ponudba obsega še možnost uporabe savne in masaž, vodene oglede po naselju in vrtovih ter predstavitev njihovih posebnosti, opazovanje živali (ptice, ribe, čebele, gozdne živali), igre z vodo in v vodi, izposojo koles in električnih koles, animacijo obiskovalcev. V naselju je urejen biotop – jezero, kjer je za naravno ravnovesje in čistočo poskrbljeno z zasaditvijo skrbno izbranega rastja in kjer v sožitju bivajo različne vrste rastlin in živali.

Garden Village Bled | Avtor: Garden Village Bled Garden Village Bled

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice