Popotnik
6455 ogledov

Prenočite v sodih, kjer je dolga leta zorela žlahtna kapljica

Glampinga Vinska vas
1/7
Sava Hotels and Resorts
Če ste ljubitelj edinstvenih doživetij in hrati ljubitelj žlahtne kapljice, bo glamping v vinskih sodih prava izbira. Da, prav ste prebrali, v prostorih, kjer je dolga leta zorela žlahtna haloška vinska kapljica, lahko uživate v udobju sobe na prostem.

Glamping Vinska vas pravzaprav ni novost, saj gostom ponuja posebno bivanjsko izkušnjo v velikih vinskih sodih že od leta 2012 in "nudi skoraj vse udobje hotelske sobe na prostem," pojasnjuje Milena Mojzeš, izvršna direktorica Term Ptuj, pod katerega glamping ponudba spada.

"V skladu z bogato vinsko tradicijo ptujskega vinarstva je bilo z namenom gostom omogočiti izvirno turistično doživetje v nočitvene kapacitete predelanih 8 velikih vinskih sodov, ki skupaj ponujajo 16 postelj. Sodi, ki so predelani v nočitvene kapacitete, izvirajo iz Ptujske kleti. V njih je dolga leta zorela žlahtna haloška vinska kapljica." 

Glamping Chateau Ramšak Popotnik Veste, kaj je glamping?

Glamping Vinska vas obratuje od aprila do septembra, otvoritev in zaključek sezone sta odvisna od temperatur. Tako tudi zasedenost variira glede na temperaturo, dodaja sogovornica, je pa še posebej veliko povpraševanja po tej vrsti doživetja v poletnih mesecih. Zaenkrat so v sodih prenočili v večini Slovenci, pa tudi edinstvenih doživetilj željni iz Hrvaške, iz Avstrije in Italije.

Glampinga Vinska vas | Avtor: Sava Hotels and Resorts Sava Hotels and Resorts
A spanje (in razvajanje v wellnes centru) ni edina prednost tovrstnega glampinga. Kot našteva sogovornica, lahko izbirate tudi med pokušanjem vin, sprostitvijo v vinski kopeli ob penini in sadju ter različnimi masažami, med katerimi je tudi masaža z vinskim oljem. "Posebno doživetje je savnanje v vinskem sodu, ki je sicer del celotne ponudbe savn v kopališču Termalni park," našteva Milena Mojzeš. Ker je vinska vas obdana z nasadom avtohtonih vinskih trt, boste vinsko ponudbo v glampingu zaokrožili z grozdjem iz trt vrst jurka, izabela in kvinton.

Bivanje v krošnjah Popotnik Ja, tudi v Sloveniji lahko spite v krošnjah!