Popotnik
2940 ogledov

Veste, kaj je glamping?

Glamping Chateau Ramšak chateauramsak.com
Besedo 'glamping' ste zagotovo že slišali, niste pa čisto prepričani, kaj to sploh je, kajne?

Glamping je besedna skovanka iz besed 'glamourous' (luksuzno, glamurozno, op. a.) in 'camping' (kampiranje, op. a.).

Glamping je torej luksuzno kampiranje, namenjeno tistim ljudem, ki radi kampirajo, a v šotoru pogrešajo prvine sodobnega sveta, kot je mehka postelja, tuš ali celo internet.

Je sožitje narave z določenimi prednostmi sodobnega sveta. Je prav poseben način raziskovanja in spoznavanja narave, ne da bi to kakorkoli uničevali.

Če vas motijo velika hotelska naselja, veliko številko počitniških hišic ali pa vam preprosto kampiranje v šotoru ni po godu, je glamping kot nalašč za vas. Prednost glampinga je prav to, da ste na samem, da ni gneče.

Glamping Chateau Ramšak | Avtor: chateauramsak.com Glamping Chateau Ramšak chateauramsak.com

V Sloveniji imamo bogato ponudbo glamping bivališč, med drugim lahko spite v krošnjah, v sodu, se v razkošnih kampih predajate užitkom džakuzijev, zasebni terasi in majhnim bazenom. Glamping je kampiranje v izjemnih arhitekturno dodelanih hiškah, ki lahko izpolnijo vaše otroške želje, saj so nekatere narejene tudi kot hiše na drevesih, spet druge so zanimive brunarice, tretje pa spominjajo na večji leseni šotor, v katerem se skriva udobna postelja.

Prednosti glampinga sta zagotovo tudi gretje in klima, ki sta tam, da vas pogrejejo v hladnih zimskih dneh ali vas ohladijo, ko nastopi huda poletna vročina.

Ena takšnih ponudb pri nas je tudi Glamping Chateau Ramšak na Štajerskem. Resort, kjer je tudi dvorec, se lahko pohvali z lastno vinsko kletjo in največjo vinsko prešo. Pri njih lahko izkusite, kaj v resnici je glamping. Ko se prebudite, vam k vašemu 'šotoru' prinesejo celo kavo in zajtrk. Ponujajo pa celo drevesno hišo, ki bo privabila marsikoga, saj si bo tako izpolnil dolgoletne otroške sanje o tem, da bi kdaj spal v hiški na drevesu, 'kot jo je videl na televiziji'.

Cena glampinga v Sloveniji je različna, giblje pa se nekje med 35€ in 260€ na noč, odvisno seveda, katerega obiščete. Več o cenah in možnosti, kje vse lahko izkusite luksuzno kampiranje v Sloveniji na spletni strani www.glamping.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice