Zato morate to soboto v najlepši mestni gozdiček

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Po covid pavzi smo končno dočakali tudi Robin Hud festival. Vremenska napoved je za ta brezplačni in nepozabni dogodek čudovita!
Oglej si celoten članek

Najlepši mestni gozdiček – borov gozdiček v Novi Gorici – bo to soboto pokal po šivih, saj ga bodo obiskala pravljična bitja ter številna znana imena. Dogodek, ki ga je leta 2019 obiskalo več kot 20.000 ljudi, so organizatorji na Radiu Robin še nadgradili. Kaj vse nas čaka, smo povprašali odgovorno urednico Radia Robin Martino Arčon in idejnega vodjo festivala Klemna Mozetiča.

Robin Hud festival bo znova v Deželi prijateljev, kjer bo poleg festivala še živalski del dogodka z Žurnalovim Festivalom za ljubitelje živali. Dežela prijateljev bo odprta to soboto 4. junija od 15.–21. ure, vstop bo prost. 

Po treh letih Obkrožite ta dva datuma v juniju

Foto: Anže Petkovšek Dežela prijateljev

Po dolgem času prihaja znova Robin Hood festival – sta ga kaj pogrešala?

Klemen: Še najbolj od vseh naših dogodkov, saj okolje, v katerem delujemo, zelo hrepeni tudi po večjih festivalih. Poleg tega smo s prvim Robin Hud festivalom začeli tik pred epidemijo in čaka, da se razvije in razcveti v odmeven festival.

Martina: Festival smo prvič pripravili ob 25-letnici radia in res bi bilo škoda, da ne bi dobili priložnosti za nadaljevanje, nadgradnjo. Če sem iskrena, dela je veliko več, a je sorazmerno z zadovoljstvom, tako da, ja, absolutno je festival zelo dobra prijateljska vez med nami in poslušalci – predvsem najmlajšimi. Prav je, da že njih ''vzgajamo'' in opozarjamo na Robina kot lokalni medij, katerega poslanstvo je veliko več kot le poročati o dogajanju v regiji.

 

Česa se letos najbolj veselita?

Foto: Osebni arhiv Klemen Mozetič Klemen: Lepega vremena in množice nasmejanih otrok.

Martina: Ponovnega druženja, nasmejanih obrazov, veselja, zabave in ... (razmislek) zadovoljstva dan po festivalu.

Kako je bil dogodek obiskan nazadnje, pred korono, leta 2019?

Klemen: Zadnji in ob enem prvi naš Hud festival je že prvo leto obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev, ki so Novo Gorico spremenili v raj za otroke in njihove starše.

Martina: In zdaj postavljamo izziv, vsem, ki to berejo, da to številko letos presežemo.

Česa so bili otroci najbolj veseli?

Klemen: Pravljičnih likov, prijetnega okolja v spečem mestnem parku Borov gozdiček in prijateljskega vzdušja.

Martina: Težko bi se odločila. Vem pa, da smo bili mi kot organizatorji najbolj veseli prav otrok in družin, ki so z nami preživeli dobršen del dneva. Toplih besed in pohval. Res so bili obiskovalci zelo zadovoljni.

Kaj vse bodo letos otroci in družine videli na vašem dogodku?

Klemen: Kako lahko mestno središče postane pravljična dežela. Ne ena, ampak kar sedem pravljičnih dežel: PEHTINA DEŽELA Z ŽIVIMI ŽIVALICAMI, DEŽELA MAČKA MURIJA Z MAČJO POŠTO, CIRKUŠKA DEŽELA, KEKČEVA DEŽELA S PASTIRSKIMI IGRAMI IN PESMICAMI, SREDNJEVEŠKA DEŽELA, VILINSKA DEŽELA IN GU-GU DEŽELA ZA DOJENČKE.

Kaj vse bodo preizkusili?

Klemen: Poleg aktivnega obiska pravljičnih dežel in druženja s pravljičnimi junaki pripravljamo tudi prav posebno dogodivščino Gremo z Mi&Té po svoje. Na pustolovsko popotovanje otrok skozi pravljične dežele ob premagovanju igrivih izzivov vas bodo popeljali Robin Hood in navihani srednjeveški kmet Miha. Odhodi izpred Info točke bodo ob:15.00,15.45,16.30,17.15,18.00,18.45,19.30 in 20.15.

Foto: Osebni arhiv Martina Arčon Na dogodek bodo letos obiskala prav zanimiva imena, kajne?

Martina: Ja, trudimo se narediti res nepozaben dogodek. Poleg številnih že omenjenih predstav in pravljičnih dežel bo zanimiv uvodni dogodek ob 15. uri, ko bo z nami Robin Hood. Brez petja in plesa ne gre, zato bodo z nami članice ŠK Twist z navijaško skupinico, o prijateljstvu bodo peli vrtčevski otroci,enote Kurirček iz Nove Gorice, veselimo pa se tudi glasbenih gostov, simpatičnih BQL.

Kaj bi še dodala, kaj bi rada še sporočila obiskovalcem?

Klemen: Ker si želimo čim bolj sproščenega sobotnega popoldneva za otroke in starše, bo na INFO točki ves čas na voljo tudi brezplačna izposojevalnica igrač in piknik odejic.

Martina: Tudi letos si želimo, da bi v soboto virtualni svet zamenjali za naravo in pristno prijateljstvo. In da bi nas vsi ti pozitivni dražljaji spremljali skozi poletje, tako kot kamenčki prijateljstva, ki jih že ustvarjajo na OŠ v Solkanu, OŠ F. Erjavca in OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice. Tudi letos smo k sodelovanju in utrjevanju prijateljskih vezi povabili nekatere osnovne šole. In zdaj vabimo še vse ostale, da nam v soboto podajo svoje roke.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.