Dejavna sobota za seniorje

Foto: Anže Petkovšek Sunny studio Foto: Anže Petkovšek Sunny studio Foto: Anže Petkovšek Sunny studio Foto: Anže Petkovšek Sunny studio Foto: Anže Petkovšek Sunny studio Foto: Anže Petkovšek Sunny studio
V soboto 26. oktobra se je dobro razpoložena skupina bralcev Žurnala v okviru Dneva za aktivna zlata leta v Sunny Studiu v Ljubljani udeležila brezplačne vadbe za seniorje.
Oglej si celoten članek

Dejavno, zabavno, poučno

Sobotno dopoldne, ki je sovpadlo s prvim dnem Ljubljanskega maratona, je bilo torej za udeležence, povprečno stare od 60 do 65 let, dejavno in zabavno ter s pomočjo sponzorjev projekta tudi poučno, saj so si lahko med drugim izmerili krvni tlak, se poučili o naravnih prehranskih dopolnilih, ki pomagajo ublažiti starostne tegobe, spoznavali pripomočke ob težavah z inkontinenco ter se po vadbi okrepčali z zdravimi prigrizki. Za večino udeležencev, ki se tudi sicer poskušajo čim več gibati, je bil Dan za aktivna zlata leta dobra priložnost za prvo srečanje z organizirano vadbo – in večina je bila pozitivno presenečena.

Glavna nagrada za Zdenko

Vsi udeleženci so prejeli praktična darila, glavne nagrade – dveh nočitev za dve osebi s polpenzionom v Diamant Hotelu**** v Poreču – , ki smo jo razpisali za najizvirnejšo zgodbo o tem, kako bralci ohranjate vitalnost v zrelih letih, pa sta se razveselila 57-letna Trboveljčanka Zdenka Meterc in njen mož. Kot pravi Zdenka, za njuno rekreacijo najbolj poskrbijo trije vnuki (stari pet in dve leti ter štiri mesece), ki ju pazita z možem. Njen nasvet za uravnoteženo življenje pa je: “Živite preprosto življenje in naučite se ga preprosto živeti!

Angelca: Ljubite!

Udeležence vadbe je pozdravila tudi Angelca Likovič, ki pravi, da je za zdravo življenje najprej potrebna ljubezen, nato pa rekreacija in čim manj hrane. “Če nimate kosa zemlje za obdelovanje, se čim več rekreirajte, predvsem pa ljubite – svoje partnerje in može. Če jih nimate, jih poiščite!” Vedno polna pozitivne energije zatrjuje, da ima vsako življenjsko obdobje svoje prednosti, in poziva vse starejše, naj gredo med ljudi, naj se družijo in naj ne izgubijo veselja in volje do življenja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.