Goveji golaž

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Golažu lahko dodate tudi kostanj, ki bo okus obogatil s posebno sladkobo in drugačnostjo.
Oglej si celoten članek

Sestavine

Govedina: 0,8 kilograma
Čebule: 4
Česen: 4 stroki
Sladka paprika: 4
Moka
Paradižnikova mezga: 1 jedilna žlica
Sol: po okusu
Majaron: po okusu
Oljčno olje: 2 jedilni žlici
Moka: Po okusu glede na željeno gostoto

Na olju popražimo narezano čebulo, dodamo na kocke narezano meso in ga na hitro popečemo. Dodamo paradižnikovo mezgo in potresemo z moko, nato primešamo še papriko in vse skupaj posolimo. Dolijemo nekaj vode in kuhamo 45 minut. Vmes večkrat pomešamo in po potrebi dodamo vodo. Po pol ure kuhanja dodamo nasesekljan česen in majaron. Po želji lahko v golaž dodate tudi korenček, krompir, trenutno je aktualen tudi kostanj. Lahko ga že predhodno skuhate in olupite ter ga dodate le petnajst minut pred končanim kuhanjem. Postrežemo lahko s polento ali s kruhom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.