Jagnjetina in kozličevina

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Najokusnejša je na ražnju, v pečici jo lahko pečemo v enem ali v več kosih.
Oglej si celoten članek

Največja specialiteta je meso jagnjet (jagnjetina) in kozličkov (kozličevina). Najokusnejše je pečeno na ražnju, dosti slabše pa tudi ni pečeno v pečeh ali pečicah, v celem ali v kosih.

Na hitro pečena na žaru

 

Vsi kosi so zelo okusni in mehki, razlike so predvsem v tem, da so eni manj, drugi bolj zamaščeni. Hrbet (zarebrnica) je najboljši kos, ki ga pečemo vedno s kostmi, celega (dvojna zarebrnica) ali razpolovljenega po dolžini in v kosih. Najbolj znana specialiteta v Novi Zelandiji, Avstraliji in tudi v sredozemskih deželah pa so zrezki debeline dveh centimetrov in na hitro pečeni na žaru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.