Projekti
471 ogledov

Jagnjetina in kozličevina

Jagnjetina Mercator
Najokusnejša je na ražnju, v pečici jo lahko pečemo v enem ali v več kosih.

Največja specialiteta je meso jagnjet (jagnjetina) in kozličkov (kozličevina). Najokusnejše je pečeno na ražnju, dosti slabše pa tudi ni pečeno v pečeh ali pečicah, v celem ali v kosih.

Na hitro pečena na žaru

 

Vsi kosi so zelo okusni in mehki, razlike so predvsem v tem, da so eni manj, drugi bolj zamaščeni. Hrbet (zarebrnica) je najboljši kos, ki ga pečemo vedno s kostmi, celega (dvojna zarebrnica) ali razpolovljenega po dolžini in v kosih. Najbolj znana specialiteta v Novi Zelandiji, Avstraliji in tudi v sredozemskih deželah pa so zrezki debeline dveh centimetrov in na hitro pečeni na žaru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.