Svinjski medaljoni z arašidi

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Pripravite dišeče svinjske medaljone, ki jih obogatite z limoninim sokom in lupinico.
Oglej si celoten članek

Sestavine za število oseb: 4

svinjska ribica: 500 g
arašidi: 25 g
limonin sok: 1 velika žlica
limonina lupinica: 1 kos
peteršilj: 1 šop
med: 1 velika žlica
oljčno olje: 2 veliki žlici

Meso narežemo na 2 do 3 cm široke in dober cm visoke kose. Nato jih pomokamo, v veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in jih pečemo približno 3 minute na vsaki strani. Odstavimo jih z ognja in hranimo na toplem. V ponvi, kjer smo popekli meso, na preostalem olju pražimo nepražene in neslanih arašide, dokler rahlo ne porjavijo. Nato primešamo nastrgano limonino lupino, limonin sok in med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s nasekljanim peteršiljem in kuhamo 3 minute, medtem medaljone enkrat obrnemo. Meso z dodatki, ki se odlično poda k testeninam in zeleni solati, je pripravljeno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.