Projekti
51 ogledov

Svinjski medaljoni z arašidi

svinjski medaljoni Mercator
Pripravite dišeče svinjske medaljone, ki jih obogatite z limoninim sokom in lupinico.

Sestavine za število oseb: 4

svinjska ribica: 500 g
arašidi: 25 g
limonin sok: 1 velika žlica
limonina lupinica: 1 kos
peteršilj: 1 šop
med: 1 velika žlica
oljčno olje: 2 veliki žlici

Meso narežemo na 2 do 3 cm široke in dober cm visoke kose. Nato jih pomokamo, v veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in jih pečemo približno 3 minute na vsaki strani. Odstavimo jih z ognja in hranimo na toplem. V ponvi, kjer smo popekli meso, na preostalem olju pražimo nepražene in neslanih arašide, dokler rahlo ne porjavijo. Nato primešamo nastrgano limonino lupino, limonin sok in med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s nasekljanim peteršiljem in kuhamo 3 minute, medtem medaljone enkrat obrnemo. Meso z dodatki, ki se odlično poda k testeninam in zeleni solati, je pripravljeno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.