Vetrovi

Problemi s prekomernimi vetrovi, ki se ponavljajo.
Oglej si celoten članek
VPRAŠANJE:

Imam problem s prekomernimi vetrovi. Neodvisno od tega, kakšno hrano jem, me napenja in imam stalno vetrove. To je moteče zame in za okolico. Kaj mi lahko pomaga? Ali imajo vetrovi kakšno vezo s hemeroidi? Druga težava je, da so neverjetno smrdljivi.
Imam pa tudi kronova bolezen (ki je urejena, miruje in ne jemljem terapije) in me zanima, ali bi to lahko imelo kakšno zvezo? S čim je povezan vonj?

Palček Smukec

ODGOVOR:

Vetrovi nimajo zveze s hemeroidi. Praviloma na to vpliva način prehranjevanja. Zdrava hrana napenja. Poskusite z zdravili proti kislini oziroma želodčnim težavam, kar veže kislino in s tem včasih nekoliko zmanjša napenjanje.
Vonj naj bi bil predvsem odvisen od bakterij v črevesu. Če se njihova sestava spremeni, je lahko tudi vonj drugačen. Ali ste poskusili z jogurtom ali drugimi oblikami kisanega mleka? Lahko je to tudi napoved poslabšanja kronove bolezni.


 
prof. dr. Janko Kersnik , dr. med., zdravnik v Kranjski Gori in moderator foruma Družinska medicina na zdravstvenem sistemu Med.Over.Net, Strokovni vodja Osnovnega zdrastva Gorenjske, Predsednik Združenja zdravnikov družinske medicine in Predstojnik Katedre za družinsko medicino MF Maribor
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.