Projekti
17 ogledov

Vetrovi

Problemi s prekomernimi vetrovi, ki se ponavljajo.
VPRAŠANJE:

Imam problem s prekomernimi vetrovi. Neodvisno od tega, kakšno hrano jem, me napenja in imam stalno vetrove. To je moteče zame in za okolico. Kaj mi lahko pomaga? Ali imajo vetrovi kakšno vezo s hemeroidi? Druga težava je, da so neverjetno smrdljivi.
Imam pa tudi kronova bolezen (ki je urejena, miruje in ne jemljem terapije) in me zanima, ali bi to lahko imelo kakšno zvezo? S čim je povezan vonj?

Palček Smukec

ODGOVOR:

Vetrovi nimajo zveze s hemeroidi. Praviloma na to vpliva način prehranjevanja. Zdrava hrana napenja. Poskusite z zdravili proti kislini oziroma želodčnim težavam, kar veže kislino in s tem včasih nekoliko zmanjša napenjanje.
Vonj naj bi bil predvsem odvisen od bakterij v črevesu. Če se njihova sestava spremeni, je lahko tudi vonj drugačen. Ali ste poskusili z jogurtom ali drugimi oblikami kisanega mleka? Lahko je to tudi napoved poslabšanja kronove bolezni.


 
prof. dr. Janko Kersnik , dr. med., zdravnik v Kranjski Gori in moderator foruma Družinska medicina na zdravstvenem sistemu Med.Over.Net, Strokovni vodja Osnovnega zdrastva Gorenjske, Predsednik Združenja zdravnikov družinske medicine in Predstojnik Katedre za družinsko medicino MF Maribor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.