10 mesecev zapora za nož v hrbet

Foto: Žurnal24 Danilo Vidoš ni dojemal posledic svojega ravnanja, ko je z nožem napadel svojo s
Zdravljenje. Dvaintridesetletni Danilo Vidoš je 31. decembra z nožem zabodel sostanovalko.
Oglej si celoten članek

Za rešetkami bo naslednjih deset mesecev preživel Danilo Vidoš, ki je Marijo D., sostanovalko v skupnosti Šent, brez razloga na zadnji dan lanskega leta z nožem zabodel v hrbet.

Pojedel deset tablet
Ker je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti in ker je dolgoletni psihični bolnik, ki ima paranoidno shizofrenijo, je tožilec zanj predlagal tudi obvezno zdravljenje v psihiatrični ustanovi. Vendar pa zdravljenje ne more biti daljše, kot je odrejena kazen, je poudaril tožilec.

Pri izreku kazni, tožilec je namreč predlagal eno leto zapora, odvetnik pa oprostitev, je sodnica upoštevala tudi mnenje psihiatričnega izvedenca, ki je potrdil, da Vidoš ni bil sposoben dojeti posledic svojega ravnanja. Usodnega dne, kot je pojasnil tudi Vidoš, je pojedel kar deset tablet namesto ene, ker ga je ujezil prijatelj, s katerim bi morala skupaj praznovati novo leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.