Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

10 mesecev zapora za nož v hrbet

Danilo Vidoš ni dojemal posledic svojega ravnanja, ko je z nožem napadel svojo s Žurnal24 main
Zdravljenje. Dvaintridesetletni Danilo Vidoš je 31. decembra z nožem zabodel sostanovalko.

Za rešetkami bo naslednjih deset mesecev preživel Danilo Vidoš, ki je Marijo D., sostanovalko v skupnosti Šent, brez razloga na zadnji dan lanskega leta z nožem zabodel v hrbet.

Pojedel deset tablet
Ker je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti in ker je dolgoletni psihični bolnik, ki ima paranoidno shizofrenijo, je tožilec zanj predlagal tudi obvezno zdravljenje v psihiatrični ustanovi. Vendar pa zdravljenje ne more biti daljše, kot je odrejena kazen, je poudaril tožilec.

Pri izreku kazni, tožilec je namreč predlagal eno leto zapora, odvetnik pa oprostitev, je sodnica upoštevala tudi mnenje psihiatričnega izvedenca, ki je potrdil, da Vidoš ni bil sposoben dojeti posledic svojega ravnanja. Usodnega dne, kot je pojasnil tudi Vidoš, je pojedel kar deset tablet namesto ene, ker ga je ujezil prijatelj, s katerim bi morala skupaj praznovati novo leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.