10 najpomembnejših izumov na svetu

Foto: Žurnal24 Stari Fordov model je med pomembnimi izumi.
V muzeju znanosti v Londonu so sestavil seznam desetih po njihovem mnenju najpomembnejših izumov v zgodovini človeštva, obiskovalci pa bodo izbrali zmagovalca.
Oglej si celoten članek

Parna lokomotiva, prva raketa, električni telegraf, prvi poskus parne lokomotive, rentgen, Fordov avto T Ford, penicilin, prvi računalnik, odkritje DNK, Apollo 10 – to so izumi, ki so se uvrstili med prvih deset v zgodovini človeštva. Muzej bo vse izume predstavil v posebni zbirki, s katero bo proslavil sto let svojega obstoja. Zdaj je na vrsti glas ljudstva.

Izumitelj Trevor Baylis pravi, da bo glasoval za prvo raketo: "Pripeljala je do raziskovanja vesolja, do razvoja satelitov, kar je vodilo naprej k mobilnim telefonom in presenetljivim načinom komunikacije, v katerih uživamo danes."

Zdravniki so seveda na strani medicine. Alice Roberts, zdravnica in televizijska voditeljica, bo glasovala za rentgen: "Omogočil je vpogled v človekovo notranjost brez rezanja. To je velik medicinski napredek."

Presenetljivo pa je stališče šefa vodičev v muzeju Tima Boona: "Ali bi nam bilo morda vseeno bolje, če določene stvari, ki so jih izumili in imajo negativne posledice, ne bi bile izumljene?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.