14 tisoč evrov, ker pri sebi niso imeli dokumentov

Foto: Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Foto: Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Slovenska policija je oglobila 28 mladih kubanskih plesalcev.
Oglej si celoten članek

Slovenska policija je v petek v Bovcu kaznovala 28 mladih kubanskih plesalcev, ker pri sebi niso imeli osebnih dokumentov, poroča časnik Delo. Skupaj bodo morali plačati 14 tisočakov, polovično, če bodo kazen plačali takoj.  

Po navedbah časnika ni pomagala niti prošnja bovškega župana Valterja Mlekuža, da naj bo opomin dovolj, saj gre za nastopajoče plesalce, ki so dokumente pozabili v nastanitvenem objektu. 

Skupina je nastopala v Bovcu v okviru Festivala src, ki ga prireja Furlanija-Julijska krajina.

Policija jih je prijela med sprehodom po mestu, celoten postopek je po poročanju časnika trajal okoli pet ur. Popisali so vse in vsakega od njih oglobili za 500 evrov, čeprav so dokumente iz Čente, kjer so bili nastanjeni, dostavili v manj kot dveh urah. 

"Bilo je res grozno opazovati jok nič krivih gostov, ki v življenju še niso videli 500 evrov," je po poročanju Dela dejal bovški župan. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 13:40 20. Avgust 2018.

    [ 14 tisoč evrov, ker pri sebi niso imeli dokumentov ] Zaradi takšnih kretenov policaji niso priljubljeni. Recepcija press.

  • 09:00 20. Avgust 2018.

    Odrasel človek pride "plesat" v tujo državo brez dokumentov in brez dovoljenja za delo. Ob kontroli dokumentov to ugotovijo, zato …

  • 07:51 20. Avgust 2018.

    Verjamem, da je komnadrir večji krivec, kot pisoči plcaj, ki ne sme delat mimo ukazov- navodil ! Da pa niso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.