Slovenija > Črna kronika
4356 ogledov

14 tisoč evrov, ker pri sebi niso imeli dokumentov

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Slovenska policija je oglobila 28 mladih kubanskih plesalcev.

Slovenska policija je v petek v Bovcu kaznovala 28 mladih kubanskih plesalcev, ker pri sebi niso imeli osebnih dokumentov, poroča časnik Delo. Skupaj bodo morali plačati 14 tisočakov, polovično, če bodo kazen plačali takoj.  

Po navedbah časnika ni pomagala niti prošnja bovškega župana Valterja Mlekuža, da naj bo opomin dovolj, saj gre za nastopajoče plesalce, ki so dokumente pozabili v nastanitvenem objektu. 

Skupina je nastopala v Bovcu v okviru Festivala src, ki ga prireja Furlanija-Julijska krajina.

Policija jih je prijela med sprehodom po mestu, celoten postopek je po poročanju časnika trajal okoli pet ur. Popisali so vse in vsakega od njih oglobili za 500 evrov, čeprav so dokumente iz Čente, kjer so bili nastanjeni, dostavili v manj kot dveh urah. 

"Bilo je res grozno opazovati jok nič krivih gostov, ki v življenju še niso videli 500 evrov," je po poročanju Dela dejal bovški župan. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Spark 13:40 20.avgust 2018.

    [ 14 tisoč evrov, ker pri sebi niso imeli dokumentov ] Zaradi takšnih kretenov policaji niso priljubljeni. Recepcija press.

  • AntiLionHide 09:00 20.avgust 2018.

    Odrasel človek pride "plesat" v tujo državo brez dokumentov in brez dovoljenja za delo. Ob kontroli dokumentov to ugotovijo, zato jih pridržijo do dostave dokumentov, potem izpustijo. Zaradi prekrška jih oglobijo. Mogoče bi lahko Kubancem res uporabili načelo sorazmernosti. VENDAR ...prikaži več pa to nikakor ne bi mogli organizatorju. Župan Mlekuž, član stranke SD, ki je bila v večini vlad, poziva policijo, da naj jih samo opomne. #JeseniSoVolitve

  • kapibara1 07:51 20.avgust 2018.

    Verjamem, da je komnadrir večji krivec, kot pisoči plcaj, ki ne sme delat mimo ukazov- navodil ! Da pa niso naredili kontrole v hotelu..?? Tipični Ćefurski plcaj, k včasih yugo cariniki !! Vedno me je strah, ko pustim v hotelu ...prikaži več potni list in grem na "privat potep ! Vedno imam kopijo potnega, pa kartonček hotela, hebi ga , lahko so butastu placaji tudi drugod..