18-letnica bežala policistom in dobila 1.750 evrov kazni

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Črnomaljski policisti komaj ustavili 18-letnico. Zaradi prekrškov so ji napisali kazen 1.750 evrov.
Oglej si celoten članek

Včeraj so črnomaljski policisti med kontrolo prometa na lokalni cesti poskušali ustaviti voznico osebnega avtomobila, ki je vozila po levem smernem vozišču. Kršiteljica njihovih znakov ni upoštevala in je nadaljevala vožnjo. Zapeljali so za njo in jo ustavili v naselju v okolici Črnomlja.

Med postopkom so ugotovili, da gre za 18-letno večkratno kršiteljico cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozila je poškodovan in neregistriran osebni avtomobil, ki je bil januarja 2012 odjavljen iz prometa. Med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, v vozilu pa je imela tudi otroka, ki na sedežu ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. V avtu ni imela predpisane opreme in ni imela prižganih dnevnih svetilk, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so osebni avtomobil zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in ji izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa, zakon o voznikih in zakon o motornih vozilih za navedene kršitve določajo globo v višini 1.750 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:50 10. November 2012.

    Sramota za policaje opam da bodo take gnide policajske ubobožle in pomalem crkavale brez denarja,niso samo romi ki nimajo denarja …

  • jj1
    22:42 8. November 2012.

    Romi lahko vse počnejo, da Civil to naredi, ga oberejo do kosti....

  • 11:14 8. November 2012.

    Kršitelje , ki nimajo dohodkov , je potrebno enostavno takoj pospremiti v keho za odslužitev po 20 € na dan! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.