Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

18-letnica bežala policistom in dobila 1.750 evrov kazni

Policija Andrej Leban
Črnomaljski policisti komaj ustavili 18-letnico. Zaradi prekrškov so ji napisali kazen 1.750 evrov.

Včeraj so črnomaljski policisti med kontrolo prometa na lokalni cesti poskušali ustaviti voznico osebnega avtomobila, ki je vozila po levem smernem vozišču. Kršiteljica njihovih znakov ni upoštevala in je nadaljevala vožnjo. Zapeljali so za njo in jo ustavili v naselju v okolici Črnomlja.

Med postopkom so ugotovili, da gre za 18-letno večkratno kršiteljico cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozila je poškodovan in neregistriran osebni avtomobil, ki je bil januarja 2012 odjavljen iz prometa. Med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, v vozilu pa je imela tudi otroka, ki na sedežu ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. V avtu ni imela predpisane opreme in ni imela prižganih dnevnih svetilk, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so osebni avtomobil zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in ji izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa, zakon o voznikih in zakon o motornih vozilih za navedene kršitve določajo globo v višini 1.750 evrov.

Komentarjev 7
  • Miran Žumer 17:50 10.november 2012.

    Sramota za policaje opam da bodo take gnide policajske ubobožle in pomalem crkavale brez denarja,niso samo romi ki nimajo denarja za nove avtomobile registracije itd vse več je takšnih običajnih državljanov,gnide na formu ki razmišljajo drugače se me bodo enkrat ...prikaži večt spomnili ko bodo svinsko nasankali Fuj taka država

  • jj1 22:42 08.november 2012.

    Romi lahko vse počnejo, da Civil to naredi, ga oberejo do kosti....

  • Žurnalček 11:14 08.november 2012.

    Kršitelje , ki nimajo dohodkov , je potrebno enostavno takoj pospremiti v keho za odslužitev po 20 € na dan! Svojci jo ali ga, pa lahko dobijo nazaj , takoj po plačani varščini, ki je enaka denarni kazni in iz ...prikaži večiz katere se kasneje po končanju vseh pritožb državi plača kazen !