18-letnik povzočil nesrečo, ko bi moral pihati, se je zgodilo to

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Voznik je nepravilno prehiteval vozilo pred seboj, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kazal je znake alkoholiziranosti, a je test odklonil.
Oglej si celoten članek

V Čatežu ob Savi se je v ponedeljek okoli 21.30 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik začetnik. 

Voznik začetnik je nepravilno prehiteval in pri tem trčil v avtomobil 44-letne voznice, ki je vozila pred njim, potem pa izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozniku začetniku, ki je v vozilu prevažal potnika in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Policisti bodo o kršitvah 18-letnika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 1.280 evrov. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti se vozniku motornega vozila izreče tudi 18 kazenskih točk. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.