Slovenija > Črna kronika
5075 ogledov

18-letnik povzočil nesrečo, ko bi moral pihati, se je zgodilo to

policijska kontrola PU Novo mesto
Voznik je nepravilno prehiteval vozilo pred seboj, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kazal je znake alkoholiziranosti, a je test odklonil.

V Čatežu ob Savi se je v ponedeljek okoli 21.30 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik začetnik. 

Voznik začetnik je nepravilno prehiteval in pri tem trčil v avtomobil 44-letne voznice, ki je vozila pred njim, potem pa izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozniku začetniku, ki je v vozilu prevažal potnika in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Policisti bodo o kršitvah 18-letnika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 1.280 evrov. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti se vozniku motornega vozila izreče tudi 18 kazenskih točk. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.