20:0 za prazne lokale

Mrtvilo. Kljub prizadevanjem najemniki bežijo iz mestnega jedra.
Oglej si celoten članek

Kranj. V starem jedru Kranja smo na območju Prešernove, Poštne in Tavčarjeve ulice ter Glavnega trga našteli 20 praznih poslovnih prostorov. V skoraj vsaki izložbi visi obvestilo, da se objekt oddaja v najem, eden od lokalov pa je celo naprodaj.

Foto: Žurnal24

Komaj preživijo
V zadnjem letu sem imel dva resnejša ponudnika,” pravi Marko Sabothy, lastnik nekaj poslovnih prostorov v središču mesta. Kot pojasnjuje, ne želi najemnikov, ki bi komaj preživeli ali po dveh mesecih zaprli trgovino, kot se pogosto zgodi. Ni mu všeč, da se v središču pojavljajo cenene trgovine. Priznava pa, da za vse ni “kriva občina, saj je veliko odvisnega od gospodarskega položaja v danem trenutku”.

Oživitev na delavnicah
Prejšnji teden so potekale tri delavnice na temo oživitve mestnega jedra, ki jih je organizirala Mestna občina Kranj (MOK). Udeležencem so razdelili fotografske aparate, označene s plusi ali minusi, z njimi pa so slikali stvari, ki so jim v Kranju všeč ali jih motijo. “Potem smo fotografije obesili in razpravljali o rešitvah,” pojasnjuje Primož Skrt z MOK in dodaja, da je eden od ciljev oblikovati smernice za nov prostorski načrt.

Foto: Žurnal24

 



Ena od idej za zapolnitev praznih lokalov je odprtje nekakšnih ambasad slovenskih pokrajin, na primer Štajerske ali Prekmurja, razmišljali pa so tudi o enotnih plakatih, s katerimi bi poživili prazne izložbe. “Občina vodi sestanke z lastniki praznih prostorov in iščemo rešitve,” pravi Skrt.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.