Slovenija
123 ogledov

20:0 za prazne lokale

Mrtvilo. Kljub prizadevanjem najemniki bežijo iz mestnega jedra.

Kranj. V starem jedru Kranja smo na območju Prešernove, Poštne in Tavčarjeve ulice ter Glavnega trga našteli 20 praznih poslovnih prostorov. V skoraj vsaki izložbi visi obvestilo, da se objekt oddaja v najem, eden od lokalov pa je celo naprodaj.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komaj preživijo
V zadnjem letu sem imel dva resnejša ponudnika,” pravi Marko Sabothy, lastnik nekaj poslovnih prostorov v središču mesta. Kot pojasnjuje, ne želi najemnikov, ki bi komaj preživeli ali po dveh mesecih zaprli trgovino, kot se pogosto zgodi. Ni mu všeč, da se v središču pojavljajo cenene trgovine. Priznava pa, da za vse ni “kriva občina, saj je veliko odvisnega od gospodarskega položaja v danem trenutku”.

Oživitev na delavnicah
Prejšnji teden so potekale tri delavnice na temo oživitve mestnega jedra, ki jih je organizirala Mestna občina Kranj (MOK). Udeležencem so razdelili fotografske aparate, označene s plusi ali minusi, z njimi pa so slikali stvari, ki so jim v Kranju všeč ali jih motijo. “Potem smo fotografije obesili in razpravljali o rešitvah,” pojasnjuje Primož Skrt z MOK in dodaja, da je eden od ciljev oblikovati smernice za nov prostorski načrt.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 



Ena od idej za zapolnitev praznih lokalov je odprtje nekakšnih ambasad slovenskih pokrajin, na primer Štajerske ali Prekmurja, razmišljali pa so tudi o enotnih plakatih, s katerimi bi poživili prazne izložbe. “Občina vodi sestanke z lastniki praznih prostorov in iščemo rešitve,” pravi Skrt.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.