227 ključev še ne morejo dati

Foto: Žurnal24 Do zdaj še noben upravičenec ni zavrnil stanovanja v Celovških dvorih, dva pa st
Celovški dvori. V nov dom najprej 124 upravičencev, drugi bodo počakali.
Oglej si celoten članek

Javni stanovanjski sklad (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL) je do zdaj prevzel 124 stanovanj v šesti lameli (kraku kompleksa) Celovških dvorov, kdaj bo prevzel preostalih 227, pa na občinskem stanovanjskem skladu ne morejo napovedati. “Ko bo Vegrad - AM zagotovil normalno rabo skupnih delov in njihovo upravljanje,” je povedala Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Rešitev: dogovor z NLB?
JSS MOL je do ponedeljka najemnikom predal 31 stanovanj, pričakujejo pa, da bodo v tem tednu oddali vsa vseljiva stanovanja v lameli 6. JSS MOL, MOL in republiški stanovanjski sklad imajo sicer stanovanja v vseh šestih lamelah. Heglerjeva pravi, da se trudijo, da bi zagotovili prevzem vseh stanovanj. Spomnimo, da so prejšnji teden omogočili vselitve, ko so kot večinski lastnik stanovanj v lameli 6 (skupaj z NLB) upravnika Vegrad - Inde zamenjali s podjetjem Unih. Kot kaže, bo moral ljubljanski župan Zoran Janković znova sesti z odgovornimi na NLB in se dogovoriti, da tudi v drugih lamelah zamenjajo upravnika ter tako zagotovijo vselitev preostalih upravičencev.

Heglerjeva je ob tem napovedala, da bo moral Vegrad - AM plačati stroške zaradi ureditev stopnišč in sten, polnih plesni, ter garaž, ki so bile polne vode. “Če Vegrad - AM sredstev ne bo mogel zagotoviti, bomo plačila zagotavljali iz zadržanih kupnin oziroma bomo unovčili bančno garancijo za odpravo napak v garancijski dobi,” je pojasnila Heglerjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.