Slovenija
29 ogledov

227 ključev še ne morejo dati

Do zdaj še noben upravičenec ni zavrnil stanovanja v Celovških dvorih, dva pa st Žurnal24 main
Celovški dvori. V nov dom najprej 124 upravičencev, drugi bodo počakali.

Javni stanovanjski sklad (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL) je do zdaj prevzel 124 stanovanj v šesti lameli (kraku kompleksa) Celovških dvorov, kdaj bo prevzel preostalih 227, pa na občinskem stanovanjskem skladu ne morejo napovedati. “Ko bo Vegrad - AM zagotovil normalno rabo skupnih delov in njihovo upravljanje,” je povedala Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Rešitev: dogovor z NLB?
JSS MOL je do ponedeljka najemnikom predal 31 stanovanj, pričakujejo pa, da bodo v tem tednu oddali vsa vseljiva stanovanja v lameli 6. JSS MOL, MOL in republiški stanovanjski sklad imajo sicer stanovanja v vseh šestih lamelah. Heglerjeva pravi, da se trudijo, da bi zagotovili prevzem vseh stanovanj. Spomnimo, da so prejšnji teden omogočili vselitve, ko so kot večinski lastnik stanovanj v lameli 6 (skupaj z NLB) upravnika Vegrad - Inde zamenjali s podjetjem Unih. Kot kaže, bo moral ljubljanski župan Zoran Janković znova sesti z odgovornimi na NLB in se dogovoriti, da tudi v drugih lamelah zamenjajo upravnika ter tako zagotovijo vselitev preostalih upravičencev.

Heglerjeva je ob tem napovedala, da bo moral Vegrad - AM plačati stroške zaradi ureditev stopnišč in sten, polnih plesni, ter garaž, ki so bile polne vode. “Če Vegrad - AM sredstev ne bo mogel zagotoviti, bomo plačila zagotavljali iz zadržanih kupnin oziroma bomo unovčili bančno garancijo za odpravo napak v garancijski dobi,” je pojasnila Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.