26.500 družinam bo danes na račun kapnilo vsaj 400 evrov

Foto: Anže Petkovšek slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes izplačalo dodatek za veliko družino. Dodatek bo prejelo 26.566 družin, ki jim bo ministrstvo skupaj izplačalo skoraj 11 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Dodatek izplača v enkratnem znesku in za družino s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov.

Gre za letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima z otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji. Z letošnjim letom je bil ukinjen premoženjski cenzus, zato ga prejmejo vse velike družine, ki izpolnjujejo predpisane pogoje, ne glede na materialni položaj družine.

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2018 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

Družinam, ki se jim bo do konca leta rodil še tretji ali četrti otrok, bo ministrstvo dodatek za veliko družino oz. razlika v primeru četrtega otroka izplačalo takrat.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:27 12. April 2019.

    da vas ni sram!!novinarji....zmeraj govorite ..."se jim bo smejalo"...tudi par tednov nazaj za upokojence.....se vprašam...kdaj se bo pa vam smejalo??? …

  • 16:55 12. April 2019.

    Povprečno 415€. Ne bo neke posebne žurke. Je komaj dovolj za potrebščine dveh šoloobveznih mulcev.

  • 08:59 12. April 2019.

    Res je cigani bodo imeli veselice!! Žalostno pa je,da po večini otroci od tega denarja ne bodo imeli NIČ še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.