Slovenija
7501 ogledov

26.500 družinam bo danes na račun kapnilo vsaj 400 evrov

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Anže Petkovšek
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes izplačalo dodatek za veliko družino. Dodatek bo prejelo 26.566 družin, ki jim bo ministrstvo skupaj izplačalo skoraj 11 milijonov evrov.

Dodatek izplača v enkratnem znesku in za družino s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov.

Gre za letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima z otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji. Z letošnjim letom je bil ukinjen premoženjski cenzus, zato ga prejmejo vse velike družine, ki izpolnjujejo predpisane pogoje, ne glede na materialni položaj družine.

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2018 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

Družinam, ki se jim bo do konca leta rodil še tretji ali četrti otrok, bo ministrstvo dodatek za veliko družino oz. razlika v primeru četrtega otroka izplačalo takrat.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • migi 21:27 12.april 2019.

  da vas ni sram!!novinarji....zmeraj govorite ..."se jim bo smejalo"...tudi par tednov nazaj za upokojence.....se vprašam...kdaj se bo pa vam smejalo??? upam.da dobite brco v rit...čimprej!!!!!

 • Jambor 16:55 12.april 2019.

  Povprečno 415€. Ne bo neke posebne žurke. Je komaj dovolj za potrebščine dveh šoloobveznih mulcev.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 08:59 12.april 2019.

  Res je cigani bodo imeli veselice!! Žalostno pa je,da po večini otroci od tega denarja ne bodo imeli NIČ še naprej bodo lačni in bosi!! Ta pomoč bi morala biti v BONIH,da jih nebi mogli zapraviti za pijačo in avte!!