300 tisoč za St. Lucijo

Foto: Žurnal24 St. Lucija bo imela ob sobotah in nedeljah redne vožnje, med tednom pa bo namenj
Zbiljsko jezero. Po njem bo od pomladi do jeseni vozila panoramska ladja.
Oglej si celoten članek

Lepote Zbiljskega jezera in njegove okolice si je po novem mogoče ogledati s krova panoramske ladje St. Lucije. Gre za dodatno ponudbo hotela Kanu, zamisel pa se je Romanu Prosenu, lastniku hotela, porodila že leta 1989. Ladjo so v doku pod hotelom gradili dve leti, investicija pa je vredna okoli 300 tisoč evrov.

Za dve uri šest evrov
Cena. Za vožnjo bodo odrasli odšteli 6, otroci med 6. in 13. letom pa 4 evre. Velikost. Ladja je dolga 17 metrov, široka pa 4,5 metra.

Od pomladi do jeseni
Jeseni bo imela ladja redni dveurni linijski vožnji ob sobotah in nedeljah ob 13. in 15. uri, spomladi pa bodo dodali po eno dopoldansko in popoldansko vožnjo. “Med tednom bomo za simbolično ceno organizirali naravoslovni dan za šole in vrtce, da bodo otroci spoznali rastlinstvo in živalstvo v jezeru in ob njem. Na ladji bomo prirejali tudi zabave za zaključene družbe,” pripoveduje Prosen. Ladja, ki sprejme 50 potnikov, bo vozila od hotela Kanu do čolnarne v Zbiljah, kjer se bo obrnila ter plula do kampa Dragočajna in nazaj do hotela Kanu.

Zgradili bi pet postajališč
V pripravi so prostorski dokumenti za gradnjo petih postajališč (zdaj imajo le dve), kjer bi se ladja ustavljala, potniki pa bi si lahko bolje ogledali okolico jezera. Graditi naj bi jih začeli pozimi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.