Slovenija
11 ogledov

300 tisoč za St. Lucijo

St. Lucija bo imela ob sobotah in nedeljah redne vožnje, med tednom pa bo namenj Žurnal24 main
Zbiljsko jezero. Po njem bo od pomladi do jeseni vozila panoramska ladja.

Lepote Zbiljskega jezera in njegove okolice si je po novem mogoče ogledati s krova panoramske ladje St. Lucije. Gre za dodatno ponudbo hotela Kanu, zamisel pa se je Romanu Prosenu, lastniku hotela, porodila že leta 1989. Ladjo so v doku pod hotelom gradili dve leti, investicija pa je vredna okoli 300 tisoč evrov.

Za dve uri šest evrov
Cena. Za vožnjo bodo odrasli odšteli 6, otroci med 6. in 13. letom pa 4 evre. Velikost. Ladja je dolga 17 metrov, široka pa 4,5 metra.

Od pomladi do jeseni
Jeseni bo imela ladja redni dveurni linijski vožnji ob sobotah in nedeljah ob 13. in 15. uri, spomladi pa bodo dodali po eno dopoldansko in popoldansko vožnjo. “Med tednom bomo za simbolično ceno organizirali naravoslovni dan za šole in vrtce, da bodo otroci spoznali rastlinstvo in živalstvo v jezeru in ob njem. Na ladji bomo prirejali tudi zabave za zaključene družbe,” pripoveduje Prosen. Ladja, ki sprejme 50 potnikov, bo vozila od hotela Kanu do čolnarne v Zbiljah, kjer se bo obrnila ter plula do kampa Dragočajna in nazaj do hotela Kanu.

Zgradili bi pet postajališč
V pripravi so prostorski dokumenti za gradnjo petih postajališč (zdaj imajo le dve), kjer bi se ladja ustavljala, potniki pa bi si lahko bolje ogledali okolico jezera. Graditi naj bi jih začeli pozimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.