40 tisoč podpisov proti

Foto: Žurnal24 Vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc je poudaril, da
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok je zbrala 40 tisoč podpisov proti predlogu novega družinskega zakonika. Tožilstvo: Rešitve so prenagljene.
Oglej si celoten članek

V iniciativi so pridobili mnenje vrhovnega državnega tožilstva, ki se je ukvarjalo z vprašanjem, ali je ustavno dopustno otroku z zakonom odvzeti pravico do matere in očeta. Po njihovem mnenju so rešitve v predlogu prenagljene, saj bi bilo treba izvesti strokovno analizo.

Če bodo poslanci nadaljevali z obravnavo družinskega zakonika, je cilj civilne iniciative, da zbere sto tisoč podpisov proti.

Tožilstvo ugotavlja, da je pravica istospolnih partnerjev do nediskriminatornega obravnavanja in tako tudi do posvojitve otrok nujno omejena s pravico največje otrokove koristi. Sicer na tožilstvu podpirajo celovit prenos pristojnosti za odločanje v družinskih zadevah na sodišča in možnost sklepanja ženitnih pogodb.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.