Slovenija
10 ogledov

40 tisoč podpisov proti

Vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc je poudaril, da Žurnal24 main
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok je zbrala 40 tisoč podpisov proti predlogu novega družinskega zakonika. Tožilstvo: Rešitve so prenagljene.

V iniciativi so pridobili mnenje vrhovnega državnega tožilstva, ki se je ukvarjalo z vprašanjem, ali je ustavno dopustno otroku z zakonom odvzeti pravico do matere in očeta. Po njihovem mnenju so rešitve v predlogu prenagljene, saj bi bilo treba izvesti strokovno analizo.

Če bodo poslanci nadaljevali z obravnavo družinskega zakonika, je cilj civilne iniciative, da zbere sto tisoč podpisov proti.

Tožilstvo ugotavlja, da je pravica istospolnih partnerjev do nediskriminatornega obravnavanja in tako tudi do posvojitve otrok nujno omejena s pravico največje otrokove koristi. Sicer na tožilstvu podpirajo celovit prenos pristojnosti za odločanje v družinskih zadevah na sodišča in možnost sklepanja ženitnih pogodb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.