42 prijav za dve mesti

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Na sedež Luke Koper je prispelo 42 prijav za le dva sedeža v upravi. Kandidiral naj bi tudi Boštjan Aver, predsednik Vzajemne.
Oglej si celoten članek

Dva člana uprave bosta izbrana v zadnjem tednu oktobra, ko naj bi se sestal tudi nadzorni svet. Predlog ožjega izbora bo do takrat pripravila razpisna komisija nadzornega sveta pod vodstvom Marka Simonetija. Ta bo preverila, kdo ustreza pogojem in oblikovala seznam ljudi, s katerimi bo opravljen razgovor. "Na mizo hočem dobiti več imen, seznam najkompetentnejših kandidatov," poudarja prvi nadzornik Janez Požar.

Eno mesto naj bi bilo že oddano Jamniku
Tolikšno število prijav je presenetljivo. V ožji izbor se bo uvrstilo med pet in sedem najprimernejših kandidatov. Končni izbor bo verjetno precej zahteven, predvsem zato, ker je eno od dveh mest skorajda vnaprej oddano.

Gre namreč za funkcijo člana uprave, ki je oddana sedanjemu prokuristu Tomažu Martinu Jamniku. Brat poslanke SD Brede Pečan, od septembra prokurist Luke, nam je že prejšnji teden potrdil, da se je na razpis prijavil. Ob tem so se pojavile še govorice, da je med kandidati tudi njegov nečak Borut Jamnik, ki pa to zanika.

Kandidat tudi Boštjan Aver?
O domnevni kandidaturi predsednika uprave Vzajemne Boštjana Averja Janez Požar ne želi govoriti. Ostalih imen kandidatov v Luki Koper ne izdajajo, njihov cilj pa naj bi sicer bil dobiti v upravo koga izmed že zaposlenih v tej družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.