Slovenija
1 ogledov

42 prijav za dve mesti

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na sedež Luke Koper je prispelo 42 prijav za le dva sedeža v upravi. Kandidiral naj bi tudi Boštjan Aver, predsednik Vzajemne.

Dva člana uprave bosta izbrana v zadnjem tednu oktobra, ko naj bi se sestal tudi nadzorni svet. Predlog ožjega izbora bo do takrat pripravila razpisna komisija nadzornega sveta pod vodstvom Marka Simonetija. Ta bo preverila, kdo ustreza pogojem in oblikovala seznam ljudi, s katerimi bo opravljen razgovor. "Na mizo hočem dobiti več imen, seznam najkompetentnejših kandidatov," poudarja prvi nadzornik Janez Požar.

Eno mesto naj bi bilo že oddano Jamniku
Tolikšno število prijav je presenetljivo. V ožji izbor se bo uvrstilo med pet in sedem najprimernejših kandidatov. Končni izbor bo verjetno precej zahteven, predvsem zato, ker je eno od dveh mest skorajda vnaprej oddano.

Gre namreč za funkcijo člana uprave, ki je oddana sedanjemu prokuristu Tomažu Martinu Jamniku. Brat poslanke SD Brede Pečan, od septembra prokurist Luke, nam je že prejšnji teden potrdil, da se je na razpis prijavil. Ob tem so se pojavile še govorice, da je med kandidati tudi njegov nečak Borut Jamnik, ki pa to zanika.

Kandidat tudi Boštjan Aver?
O domnevni kandidaturi predsednika uprave Vzajemne Boštjana Averja Janez Požar ne želi govoriti. Ostalih imen kandidatov v Luki Koper ne izdajajo, njihov cilj pa naj bi sicer bil dobiti v upravo koga izmed že zaposlenih v tej družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.