50-dnevni test za živce

Foto: Žurnal24 (Foto: Naš bralec)
Jutri bodo del štajerske avtoceste zasedli delavci, ki bodo v 50 dneh obnovili vozišče in viadukt Škedenj. Ob prometnih konicah lahko na omenjenem delu avtoceste nastajajo zastoji.
Oglej si celoten članek

Avtocestni delavci bodo tako že okrog pete ure zjutraj, kot je za zurnal24.si povedali tiskovni predstavnik Darsa Marjan Koler, postavili zaporo na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice–Dramlje.

Konec maja na vrsti Primorci
Na Darsu od konca maja do konca junija načrtujejo dela na odseku Divača–Kozina. Dela naj bi bila končana do začetka sezone. Do 15. maja pa bodo še potekala dela na dolenjski avtocesti.

Delavci bodo namreč do konca maja obnavljal dva nadvoza: Slovenske Konjice in Tepanje. Na zaradi teh del še ne pričakujejo gneče, saj bosta v obe smeri speljana po dva, sicer nekoliko ožja, prometna pasova.

Čez teden dni še sanacija viadukta
Zastojem pa se ne bo mogoče izogniti od 17. aprila dalje, ko bodo na istem odseku zaradi prenove viadukta Škedenj postavili še eno zaporo.

Izvajalec del, CMC d. d., bo namreč ta dela opravil v okviru odprave napak ob izteku garancijske dobe. ˝Dela bodo trajala dva meseca, predvidoma do sredine junija,˝ je povedal Koler.

Od dveh pasov bo tako v vsaki smeri prevozen samo en pas, kar pa bo zagotovo vplivalo na slabšo pretočnost prometa.

Na Darsu napovedujejo, da bodo obnovitvena dela na omenjenem odseku trajala 50 dni.

Spremljajte informacije
Da bi se izognili zastojem in drugim nevšečnostim, spoštujte prometno signalizaicijo, pred odhodom na pot pa se pozanimajte o razmerah in stanju na cestah, opozarjajo na Darsu.

Na voljo vam je tako kratka telefonska številka 1970 Prometno-informacijskega centra in njihova spletna stran www.promet.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.