Slovenija
35 ogledov

50-dnevni test za živce

(Foto: Naš bralec) Žurnal24 main
Jutri bodo del štajerske avtoceste zasedli delavci, ki bodo v 50 dneh obnovili vozišče in viadukt Škedenj. Ob prometnih konicah lahko na omenjenem delu avtoceste nastajajo zastoji.

Avtocestni delavci bodo tako že okrog pete ure zjutraj, kot je za zurnal24.si povedali tiskovni predstavnik Darsa Marjan Koler, postavili zaporo na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice–Dramlje.

Konec maja na vrsti Primorci
Na Darsu od konca maja do konca junija načrtujejo dela na odseku Divača–Kozina. Dela naj bi bila končana do začetka sezone. Do 15. maja pa bodo še potekala dela na dolenjski avtocesti.

Delavci bodo namreč do konca maja obnavljal dva nadvoza: Slovenske Konjice in Tepanje. Na zaradi teh del še ne pričakujejo gneče, saj bosta v obe smeri speljana po dva, sicer nekoliko ožja, prometna pasova.

Čez teden dni še sanacija viadukta
Zastojem pa se ne bo mogoče izogniti od 17. aprila dalje, ko bodo na istem odseku zaradi prenove viadukta Škedenj postavili še eno zaporo.

Izvajalec del, CMC d. d., bo namreč ta dela opravil v okviru odprave napak ob izteku garancijske dobe. ˝Dela bodo trajala dva meseca, predvidoma do sredine junija,˝ je povedal Koler.

Od dveh pasov bo tako v vsaki smeri prevozen samo en pas, kar pa bo zagotovo vplivalo na slabšo pretočnost prometa.

Na Darsu napovedujejo, da bodo obnovitvena dela na omenjenem odseku trajala 50 dni.

Spremljajte informacije
Da bi se izognili zastojem in drugim nevšečnostim, spoštujte prometno signalizaicijo, pred odhodom na pot pa se pozanimajte o razmerah in stanju na cestah, opozarjajo na Darsu.

Na voljo vam je tako kratka telefonska številka 1970 Prometno-informacijskega centra in njihova spletna stran www.promet.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.