52 otrok v spolnem suženjstvu

Foto: Žurnal24 Bradley je eno izmed deklic večkrat posilil. (Foto: Istockphoto)
FBI je skupaj s Centrom za pogrešane in zlorabljene otroke v posebni tridnevni akciji iz suženjstva rešil 52 otrok. Najmlajša žrtev prisilne prostitucije ima le 10 let.
Oglej si celoten članek

V 36 ameriških mestih so agenti FBI naleteli na grozljive prizore. Našli so zbegane otroke, ki so jih zvodniki prisiljevali v spolne odnose. Na žalost pa takšni prizori niso redkost.

"Otroška prostitucija je velik problem v naši državi, kar dokazuje število rešenih otrok v naši akciji," pravi pomočnik direktorja oddelka FBI za preiskavo kaznivih dejanj Kevin Perkins.

Zadnja tridnevna akcija je del nacionalnega projekta z naslovom Izgubljena nedolžnost, ki deluje od leta 2003. V tem času so iz prisilne prostitucije rešili že 900 otrok.

V tokratni akciji so aretirali 60 zvodnikov, skupno pa kar 631 ljudi, je na svoji spletni strani objavila FBI.

Projekt Izgubljena nedolžnost se bo nadaljeval še naprej, saj je po besedah direktorja Centra za  pogrešane in zlorabljene otroke Ernieja Allena otroška prostitucija "oblika suženjstva 21. stoletja".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.